Vad är det som knakar?

Naprapatkliniken i Piteå: Vad är det som knakar?

Tycker du att knaket är läskigt? Lugn, du behöver inte vara rädd. Låt oss förklara vad det är som låter i din kropp under en behandling.

Vid manipulation* kan det ibland knäppa till ordentligt och kanske avstår du från naprapatbehandling för att du är rädd för att "bli knäckt". Men du behöver inte vara orolig, det är inte skelettet som låter. Ljudfenomenet beror på en helt ofarlig tryckförändring i leden. 

Efter behandlingen kan du uppleva en molande känsla av träningsvärk eller trötthet i området som behandlats. Det är kroppens reaktion på att en funktion förändrats i muskler och leder, vilket kräver en viss tillvänjningsperiod. Den molande känslan visar att behandlingen har gett effekt och går över inom en till ett par dagar. 

Ju snabbare du kommer under behandling desto snabbare blir du ok igen - enkelt sammanfattat. Vanligtvis omfattar en behandlingsserie tre till fem besök men ibland räcker det med ett enda. Vid kroniska besvär kan naprapati underlätta och gör din tillvaro dräglig. 

Har du ont? Hör av dig så bokar vi en tid och ser över dina problem. Så att du kan bli smärtfri på riktigt.

Peter: 0911-130 07, 070-577 22 82
Björn: 0911-918 35, 070-595 25 35 (stötvåg)

*Speciella handgrepp där naprapaten justerar de leder i kroppen som inte rör sig optimalt.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln