Hur blir jag av med musarm?

Övningar musarm tennisarmbåge Naprapati

Musarm kan beskrivas som smärta eller stelhet i nacke, axlar, armar eller händer, och orsakas ofta av långvarigt arbete vid dator. Någon fullständig medicinsk definition av tillståndet finns dock inte – det är snarare ett samlingsnamn för många olika tillstånd. Bristande ergonomi på arbetsplatsen eller i andra sammanhang kan leda till att muskler i skuldra, nacke, axel och arm arbetar statiskt eller i ett ogynnsamt läge. Detta innebär att du under lång tid belastar musklerna med en lågintensiv, negativ belastning. Resultatet blir försämrad cirkulation och därmed ökad retbarhet i muskler och leder. Symtom kan vara dålig känsel, koordinationssvårigheter, pirrningar i händer och armar, svårigheter att öppna och knyta handen, ömma muskler och händer.

Hur blir jag av med musarm?
Smärta är en varningssignal och ska inte nonchaleras. När besvären uppstått kan en naprapat undersöka och ställa diagnos och hjälpa dig med till exempel muskler som är engagerade. Naprapaten hjälper dig reda ut vilka orsakerna kan vara och ger dig även råd om träning och utformning av din arbetsplats. Ett nyckelbegrepp vid arbetsrelaterade besvär är variation. Kom ihåg att den största hjälpen ofta är att förändra den negativa exponeringen och minska statiskt arbete. Regelbundna pauser med rörelse och övningar har ofta mycket bra effekt. Försök variera dina arbetsuppgifter och planera din arbetsplats så att naturliga rörelser med skiftande arbetsmoment ingår. Försök också – om möjligt – att variera mellan stående och sittande arbetsposition.

Du är alltid varmt välkommen att höra av dig med din smärtproblematik. Vänta inte för länge. Ju snabbare du kommer under behandling desto snabbare kan du bli smärtfri. 

Sköt om dig!
Peter & Björn

Källa: Svenska Naprapatförbundet

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Laura Ivano » Vad är ryggskott?:  ”Hjälp mig att fira Dr Isikolo för hans stora hjälp. Jag är en av dem som sa att ..”

  • Dora Sebastian » Vad är ryggskott?:  ”Hej jag är här för att sprida denna goda nyhet till hela världen om hur jag fick..”

  • Sandra Filipova » Vad är ryggskott?:  ”Jag känner mig så glad idag eftersom jag är en del av dem som gläds över allt på..”

  • Veronica Tobias » Vad är ryggskott?:  ”Hej alla, det här är det underbaraste jag någonsin har upplevt och jag måste del..”

  • Nora Pepe » Vad är ryggskott?:  ”Tack så mycket LÄKARE ISIKOLO för att du fick min fd pojkvän att komma tillbaka ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln