Piteånaprapaten

Jag heter Björn Lindblom och är legitimerad naprapat och personlig tränare i Piteå. Jag har jobbat med behandling, träning och rehabilitering sedan 1997. Hos Piteånaprapaten finns både hög kompetens och lång erfarenhet. 

Som ett komplement använder jag mig av stötvåg och akupunktur för att patienten ska få bästa möjliga hjälp.

Ring Björn: 070-595 25 35

Kombinerad stötvågsbehandling

Behandling av tennisarmbåge med radiell stötvåg Behandling av tennisarmbåge med radiell stötvåg

Stötvågsbehandling kan användas vid dessa diagnoser: Hälsporre, axelsmärta (kalkaxel), tennis- golfarmbåge, hälsenebesvär, trochanterit, muskelbristningar/idrottsskador, hoppar- löparknä, benhinnor.

Stötvågor är en modern behandlingsmetod för framgångsrik behandling av flertalet muskel- och ledbesvär inom bl.a idrottsmedicinen. Under OS 1996 behandlades elitidrottare med stötvåg. Idag är metoden utbredd i såväl Sverige som utomlands. Bland annat har många professionella lag och idrottare tillgång till behandlingsmetoden.
 
Radiell stötvåg:
Tryckluften leds via en slang från en kompressor till en handenhet där det i botten sitter en kraftfull magnet. I mitten finns ett rör med en kula i och i toppen en applikator. Tryckluften kan matas i olika hastigheter och tryck. En sinusvåg bildas och kulan skjuts ner i röret och träffar botten på applikatorn när vågen når sitt maximum. Applikatorn hålls mot den yta man vill behandla och energin från kulan som förs över från kulan till applikatorn sprids ut i vävnaden i olika brädder och djup beroende på vilken applikator som används. Radiell stötvåg används framför allt på stora ytor och ner till ca. 6 cm djup.
 
Fokuserad stötvåg:
Här används en sinusvåg med högre amplitud och kortare fastider. Tryckluften leds via en slang in i en vätskefylld applikator där vågorna fokuseras i en skålformad yta och på så sätt genereras en mycket kraftfull stöt. Detta möjliggör en djupare verkan än vid radiell stötvåg vilket framför allt ger en mycket djup och effektiv behandling av muskel- och senfästen. Går ner till ca. 12 cm djup.

Träna med Piteånaprapaten

Hos Piteånaprapaten kan du få allt från elitträning till vardagsmotion/rehabilitering. 

Första träffen är avsedd för att utvärdera och testa din fysiska status och sätta upp realistiska mål. Träningen bygger på en helhetssyn och anpassas efter din träningsbakgrund och de mål vi sätter upp. Du får även hjälp med specifik träning/rehabilitering av skador och att skapa balans och stabilitet. Ett enskilt pass kan ses som ett motiverande inspirationspass för att komma igång efter ett träningsuppehåll.

"Verkligen duktig fixar alltid mina ryggproblem"

Göran S

 

"Med Björns professionella hjälp har jag kunnat fortsätta att jobba heltid trots min långt gångna Bechterews sjukdom (AS). Regelbundna besök samt goda råd avseende övningar är en del av min behandling."
 

Tomas E

"Me like Björn!!"

 

"Mycket positiv upplevelse. Kompetent, proffessionell och mycket kunnig. Trevligt bemötande! Jag rekommenderar verkligen hela mottagningen!"

Petra F

Du finner fler recensioner på Piteånaprapatens Facebooksida.

Piteånaprapaten EST. 1997